Известие

Collapse
No announcement yet.

турбото пренадува

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• турбото пренадува

Здравейте колеги . Онзи ден като и дадох газ и ми светна чека на мотора и на компютъра ми показа грешка .. като я закачихме с един приятел на неговия комп ни показа че при 3.7к обороти на пълна газ турбото е пренадуло .. също така когато ми изкара грешката ( и карах известни километри с грешка ) ми направи направи впечатление че не чувам въобще турбината ... след като я изчистихме се чуваше отново .. Моля за помощ
    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
    Здравейте колеги . Онзи ден като и дадох газ и ми светна чека на мотора и на компютъра ми показа грешка .. като я закачихме с един приятел на неговия комп ни показа че при 3.7к обороти на пълна газ турбото е пренадуло .. също така когато ми изкара грешката ( и карах известни километри с грешка ) ми направи направи впечатление че не чувам въобще турбината ... след като я изчистихме се чуваше отново .. Моля за помощ
    Бе то нее зле да се дописват разни малки подробности все пак като например какъв е двигателя и разни такива дреболии...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Бе то нее зле да се дописват разни малки подробности все пак като например какъв е двигателя и разни такива дреболии...
      Съжалявам моя моя грешка .. алфа 156 2.4 JTD 20v
      Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
      Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Блокирала геометрия, скъсан вакум към турбината, дефектирал селеноиден клапан. Най-вероятно третото. Изключваш нещата по едно и ще излезе. Успех.
        sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
          Блокирала геометрия, скъсан вакум към турбината, дефектирал селеноиден клапан. Най-вероятно третото. Изключваш нещата по едно и ще излезе. Успех.

Да допълня като вариант и опърлени и с нарушен ъгъл лопатки на турбината
          Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:44.
          sigpic
          Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
          Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Да, позната болка
            sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

и аз го имах съшия проблем,смених всички вакум маркучи но не се оправи.свалих соленоида на турбото издухах го с помпа за колело,но пак нищо свалих го отново разгледах го по обстойно и видях че има на единия щуцер нещо като филтърче една много ситна мрежичка която беше много задръстена опитах да я изчистя поизчистисе,но пак не стана и накрая го свалих това филтърче и вече го нямам проблема с пренадуването.та въпросът ми е може ли да се кара така без този филтър на соленоида или да търся друг да слагам.

Comment

Накисни го няколко часа, продухай го после от безопасно разстояние с компресор и го върни.

Иначе след време - нов клапан ще търсиш.
                ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                X